تندنویسی در زندگی روزمره کاربردهای فراوانی دارد. برخی از مشاغل هستند که افراد در آنها باید از قدرت تندنویسی در عین زیبانویسی برخوردار باشند تا بتوانند کارهای خود را در طول روز بدرستی انجام دهند. بعنوان مثال کارمندان بانکها همواره باید بتوانند با خودکار بصورت تند و خوانا موارد موردنیاز را بنویسند. یا معلمان که در طول روز و برای تدریس مجبورند موارد زیادی را یادداشت کنند، ملزم به تندنویسی هستند. پزشکان نیز جز گروهی هستند که نیازمند به تندنویسیاند، اما این افراد بدلیل اینکه سرعت مغزشان از دستشان بیشتر است معمولا نمیتوانند زیبا بنویسند و همین امر باعث بوجود آمدن خطاهایی در داروخانه میشود. پس میتوان نتیجه گرفت که تندنویسی در زندگی کاری و کارهای روزمره افراد نقش مهمی را ایفا میکند. در این مطلب با بهترین نوع خط برای تندنویسی با ما همراه باشید تا نکات بیشتری را در این مورد بیان کنیم.
ارتباط دستخط و شخصیت
همانطور که در مطلب “تاثیر خوشنویسی بر شخصیت افراد” نیز بیان کردیم، دستخط شما میتواند نماینگر شخصیت شما باشد. به همین دلیل است که توانایی خوشنویسی با خودکار میتواند در بسیاری از موقعیتهای اجتماعی باعث افزایش اعتماد بنفس افراد شود. پس میتوان نتیجه گرفت که هرچه دستخط شما بهتر باشد، سایر افراد دید بهتری به شخصیت شما خواهند داشت.
تکنیکهای تندنویسی
تکنیکهای تندنویسی شامل تمریناتی است که باعث میشود افراد بتوانند دقت و سرعت خود را در هنگام نوشتن بالا ببرند. این تکنیکها عبارتند از:
- تکنیک تقویت حافظه؛ که به قویتر و سریعتر نوشتن افراد کمک زیادی میکند.
- تکنیک افزایش قدرت و تمرکز؛ که بر درست نویسی در عین تندنویسی تاثیر زیادی دارد.
بهترین نوع خط برای تندنویسی
در ادامه به بررسی بهترین نوع خط برای تندنویسی میپردازیم.
خط شکسته نستعلیق
بیشتر اشکال خط شکسته نستعلیق از شکستن و رها کردن خط نستعلیق بدست آمده است و به همین دلیل است که این خط “شکسته نستعلیق” نام گرفت. این خط یکی از ایرانیترین نوع خطها محسوب میشود. درویش عبدالمجید طالقانی توانست خط شکسته نستعلیق را به اوج کمال و قدرت برساند و از آن پس تا کنون شیوه نوشتار او در این خط ادامه یافته است.
یکی از اساسیترین مشکلات خط نستعلیق این بود که نوشتن آن زمان زیادی طلب میکرد و به همین دلیل مانع از تندنویسی افراد میشد. در پی این مشکل خط شکسته نستعلیق ابداع شد و این شیوه نوشته بهعنوان تحولی بزرگ در خوشنویسی تا کنون ادامه یافته است.
برخی از برتریهای خط شکسته درمقابل خط نستعلیق برای تندنویسی عبارتند از:
- این خط دارای زیباییهای بصری زیادی است.
- به نسبت خط تعلیق از فشار کمتری برخوردار است.
- حروف افقی نسبتا کوتاه نوشته میشوند.
- “ل”، “ن” و “ی” آخر، سه فرم متفاوت در خط شکسته دارند.
- حلقههای “ه” و “ع” بازتر از خط نستعلیق نوشته میشود.
- سرکشهای “ک” و “گ” در این خط، بلندتر از نستعلیق نوشته میشود.
- نسبت به خط نستعلیق اتصال کلمه غیرقابل اتصال بیشتر به چشم میخورد.
- به دلیل وجود ویژگی سایش دندانهها، رها شدن قوسها و متصل شدن برخی حروف به یکدیگر در خط شکسته، افراد با این خط میتوانند تندتر بنویسند.
به دلیل تمامی ویژگیهای گفته شده، خط شکسته نستعلیق بیشترین کاربرد را در کارهای روزمره افرادی که میخواهند تند و زیبا بنویسند دارد.
البته خط شکسته نستعلیق در کنار تمامی مزیتهایی که گفته شد معایبی نیز دارد که رعایت تمام نکات کنار هم باعث بوجود آمدن خطی خوش و خوانا خواهد شد. برخی از این معایب این خط که افراد آن را رعایت نمیکنند عبارتند از:
- اتصال اغراق آمیز کلمات و حروف
- حذف تفکیک کنندهها
اما درصورتی که شکل حروف و ارتفاع متناسب آنها در کنار یکدیگر بخوبی رعایت شود زیباییهای این خط به خوبی نمایان میشود. البته این نوع نوشتار با چیدمان زیبا مهارت بالایی میطلبد که نیازمند آموزش، تمرین و تکرار مداوم است.
درواقع درست نوشتن و زیبا نوشتن دو امری هستند که کاملا مکمل یکدیگرند و زمانیکه نویسنده بتواند از این دو عامل کنار یکدیگر بخوبی استفاده کند، خواننده نیز از مشاهده خط او لذت میبرد.
سخن پایانی
همانطور که گفتیم، داشتن خطی زیبا میتواند در بسیاری از موقعیتها باعث بالا بردن اعتماد بنفس شما شود و درعین حال به خوبی نماینگر شخصیت شما خواهد بود. حال زمانیکه شما بتوانید تندنویسی و خوشنویسی را کنار یکدیگر داشته باشید، در بسیاری از کارهای روزمره خود میتوانید از خط خوشتان لذت ببرید. چراکه داشتن خطی خوش و خوانا لازمه برخی از شغلهایی است که بصورت روزانه موارد زیادی را بصورت دستنویس یادداشت میکنند.
در این مطلب به بررسی بهترین نوع خط برای تندنویسی پرداختیم. شما میتوانید برای گرفتن مشاوره جهت آموزش در این زمینه با مجموعه امضاپلاس تماس بگیرید تا با همراهی این مجموعه در کوتاهترین زمان ممکن دستخط خود را به بهترین حالت ممکن تغییر دهید.